søndag den 8. september 2013

Sundeste kur - Hvad er verdens bedste slankekur?

Ved at have studeret og set den forskellige kure og tilgange til vægttab blive brugt i lang tid, er tendensen til, hvad der i mine øjne er bedst og dertil også sundest ret klar: Paleo (stenalderkost) 1.0 er den måde, vi mennesker har levet på i millioner af år, og hvis du dertil også kombinerer det med LCHF-tilgang plus forskellige former for faste (som i øvrigt også formodes at være en naturlig del af den måde, vi mennesker har levet på), så kan du opnå det absolut bedste vægttab, men også på måske den sundeste måde.

Men lad os ikke tage alt for givet.

Fordele ved at faste skulle eftersigende være mange. Alt fra at du lever længere til at du selvfølgelig taber dig men også gør kroppen bedre udrustet i forhold til kræft. Undersøgelserne i denne forbindelse stammer dog ikke fra mennesker, men alligevel fra mange års undersøgelser fra dyr. Dyr og mennesker er bare ikke ens, og dette må man tage med sig.

Uanset hvad, hvis du faster eks. blot 1-2 dage om ugen, hvad enten det er 100 % faste, hvor du slet ikke indtager kalorier, skulle ikke være usundt. Det har selv DR1's læge udtalt. Så du burde være rimelig sikker.


Så den sundeste kur er:


  • 1. Spis sund stenalderkost efter 1.0-principperne
  • 2. Lavt kulhydratindtag, højt fedtindtag og medium proteinindtag, så kroppen går i ketose
  • 3. Gør brug af faste, enten intermittent fasting, hvor du faster 14-16 timer om dagen, eller alternate day fasting, hvor du faster eks. hver anden dag eller 1-2 dage om ugen.


Kombinerer du dette med motion, vil det øge vægttabet, men husk på, at det, du putter i munden, har den ALLERSTØRSTE indflydelse på dit vægttab.

Bemærk, at dette blot er baseret på mine egne erfaringer, men jeg har altså læst over 1000 artikler om sundhed og vægttab og har prøvet en masse af på egen de seneste 8 år. Jeg ved ganske enkelt hvad der virker, men sagen er også den, at du er nødt til at finde ud af, hvad der virker for dig! Det er eksempelvis ikke alle, der har det godt med en ketogen diæt, det vil sige hvor din krop bruger fedt i stedet for kulhydrat som brændstof, og er den sundeste kur ifølge mig ikke den bedste og sundeste kur for dig. Så hav dette in mente, inden du går hovedløst i gang med dette.

Dog er der en anden side af dette, og det er, at en ketogen levestil faktisk er det, som vi mennesker rent biologisk har været vant til i mange millioner år. Vi har nemlig ikke haft adgang til en overflod af kulhydrater i form af sukker, ris, kartofler, brød og kornprodukter, så hvis du ikke kan vænne dig til at være i ketolyse, så husk, at vi mennesker stort set altid har været i ketose for ikke længere end 10.000 år siden, før landbruget gjorde sit indtog.

Hvad er dine erfaringer?

Jeg vil meget gerne høre fra andre omkring det jeg har skrevet her. Mange kender til stenalderkost/paleo, men det er først nu at faste er begyndt at blive populært. Ketose kender flere og flere fra LCHF/Low Carb Hight Fat-diæten, som også er utroligt populær til vægttab. Men hvis du kombinerer alt det her og så også dyrker motion så du brænder endnu flere kalorier af, så rykker det virkelig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar