søndag den 8. september 2013

Hvordan får man motivation til at starte på slankekur

Hvis du vil tabe dig, så er første skridt er at starte slankekuren. Alene dette skridt kan være noget, som folk frygter og aldrig rigtig får taget sig sammen til at fuldføre. Nogen har problemer med, at de dropper kuren efter få dage eller uger, hvorefter det egentlig synes som at være en kur, man aldrig rigtig er påbegyndt, fordi der ikke var tydelige resultater. Så er der dem, der starter slankekuren, klarer sig fint, men på et eller andet tidspunkt mister de motivationen til at blive ved, og så tager de alle kiloene - hvis ikke mere - på igen. Øv!

Her er nogle simple råd til første stadie, altså stadiet, hvor du skal beslutte dig for at gå på kur.

Inden slankekuren:

Er du en af dem, der bare ikke kan motivere dig selv til overhovedet at begynde på en slankekur, så skal der lidt skrappe midler til. Forstået på den måde, at du er nødt til at se i øjnene, at hvis du bliver ved med det, du gør nu, bliver du formodentlig lige så overvægtig eller bare endnu mere overvægtig om 3 måneder, 1 år, 5 år, 10 år etc.


Er du en af dem, der stille og roligt tager på i vægt og har gjort det igennem længere tid, så kan denne visualisationsteknik være af hjælp:

Sørg for at du er alene eller har ro og fred. Træk vejret dybt 3 gange, og prøv at skabe et billede af dig selv inde i dit hoved. Læg særligt mærke til din krop og dit ansigt. Spørg dig selv: Er du tilfreds med det, du ser? Er du tilfreds med, hvordan du ser ud?

Forestil dig så at der er gået et års tid ... det er ikke meget, men idet du ikke har gjort noget for at tabe dig, men bare er blevet ved med at spise som du har gjort i lang tid, så er du blevet noget rundere. Forestil dig, når du om et år er blevet en smule federe .... Kan du lide, hvad du ser?

Der er gået hele 5 år siden sidst. Du har spist godt, og kiloene er bare taget til og til. Du er meget overvægtig. En rigtig gris. Forestil dig, hvordan du ser ud. Ser det attraktivt ud? Har du lyst til at se sådan ud resten af dit liv?

Forestil dig endeligt, at der er gået 10 år. På 10 år kan du tage rigtig mange kilo på. Flæsket hænger ud over det hele. Du ser virkelig ulækker ud, og folk kigger på dig, griner af dig, snakker om dig bag din ryg, fordi du er så stor. Du er syg. Synes du selv, at du skal ende med at se sådan ud? Behøver jeg at fortælle om, at det ikke kun er dit udseende, det går ud over? Efter 10 år har du formodentlig diabetes og dine organer er virkelig pressede, fordi fedtet altså også vokser inden i din krop. Du trækker vejret på en underlig måde, fordi dine lunger og dit hjerte er omgivet af så meget fedt, så det gør, at det hele skal arbejde hårdere. Du bliver forpustet bare af at gå rundt.

Du skal ud af dette. Det er tid til at begynde dit slankekur. Dit nye liv starter nu!

Er du klar til at gå i gang? Er du klar til et nyt liv, hvor du er slank og flot og kan være dig selv bekendt? Et liv med succes!?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar