søndag den 8. september 2013

Bulletproof Coffee - En kaffe, der mætter og slanker

Måske har du hørt om Bulletproof Coffee eller Magic Bullet Coffee, hvis du kender lidt til LCHF eller paleo? Det er en kaffe med fedt - ja groft sagt - og ikke nok med, at den smager fantastisk, så er den rigtig god til fedtforbrænding eller faste, hvor du ikke er interesseret i at indtage så mange kalorier eller kulhydrater. Læs mere her, hvis du vil vide mere om fænomenet.

Bulletproof Coffee (ofte forkortet BPC) er en kaffe indeholdende smør og en bestemt olie eller blot kokosolie for nemhedens skyld.

Den oprindelige kaffe skal i øvrigt være helt speciel og med minimalt indhold af såkaldte mycotoksiner - en gift, som findes i det meste kaffe. Idet fedt mætter rigtig meget, kan mange nøjes med 1-2 kopper BPC om morgenen, spare en del kalorier, og dermed køre med et lavt kalorieindtag en stor del af dagen.

BPC smager fantastisk, og du laver sådan en kaffe ved at blende ingredienserne. Den oprindelige opskrift kan du finde på bulletproofexec.com, men den opskrift, jeg anbefaler, er som følger:



  • 2 teske kokosolie
  • 20 gram smør
  • En kop kaffe


Blend det hele med en stavblender. Tilsæt evt. stevia, hvis du vil have noget sødme. Du kan også undlade smørret. Jeg kan personligt bedst lide kaffe kun med kokosolie og stevia. Fløde er eventuelt også en muligt, men bare husk, at det ikke må være mælk. Det skal være fløde med masser af fedt, mælk er ikke godt, fordi det indeholder meget mælkesukker og får blodsukkeret til at stige, hvilket du bestemt ikke vil have, hvis du vil tabe dig med ketose og BPC. Har du intolerance eller allergier over mælkeprodukter, bør du selvfølgelig helt undlade fløden og i stedet holde dig til den oprindelige opskrift. Endnu et alternativ er mandelmælk, men brug det kun engang imellem eller som supplement. Igen: Hold dig til den oprindelige opskrift, og det skal nok gå godt.

BPC skulle efter sigende også øge forbrændingen. Om dette passer, ved jeg ganske enkelt ikke, men opfinderen taler højt for hans BPC, og han omtaler det nærmest som noget helt magisk: Koffein er sundt og giver et energiboost. Du sparer på kalorierne, hvilket skulle være sundt og forøge levetiden (læs vores artikel om faste), og MCT-olien eller kokosolien sætter skub i forbrændingen, hvis du også dyrker motion.

Det lyder jo fantastisk, og jeg må sige, at jeg selv er ret glad for BPC. Det smager fantastisk, og det mætter virkelig meget. Det bør dog ikke være fast vane, da du bestemt ikke får alle de nødvendige vitaminer og mineraler, som hvis du spiste en helt normal og sund (eks. paleo) morgenmad. Hvis du gerne vil tabe dig i forbindelse med ketose er det en supergod lille ting, der kan hjælpe dig med et effektivt vægttab.

Alt dette er deriveret af BulletProofExec.com. Manden der står bag sitet et lidt af et supermenneske, som har prøvet mange ting af på egen krop. Han sælger desuden sin egen skudsikre kaffe og en masse andre ting, som efter sigende er forbedrede eller "opgraderede" udgaver af forskellige fødevarer, kosttilskud og udstyr. Men er det virkelig nødvendigt at bruge købe netop hans ting for at du kan lave en BPC? Nej, ikke efter min mening. Men intet er sikkert. Han tilbyder jo nogle helt rene produkter, men jeg må så sige, at prisen også er lidt pebret. Og hvis du skal have det hele importeret til Danmark, så bliver det jo også dyrt.

Jeg vil sige, at du ikke skal tænke så meget på, om du får netop hans MCT Oil eller netop hans skudsikre variant af kaffen. Faktisk synes jeg ikke, at hans kaffe er særlig god. Den smager næsten ikke af noget, og jeg skulle virkelig bruge meget af den for at den ikke skulle blive tynd. Smagen er dog god, men du skal bruge rigtig meget for at få smagen frem. Det er lidt underligt synes jeg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar